A 94 férőhelyes Szent Benedek Szálló (6782 Mórahalom, Ruzsai út 1. sz.) 2019. 07. 05.-én került átadása. Nem egészen fél év alatt már közel 70 százalékos volt a kihasználtsága. Jelenleg 13 cégnek van bérleti szerződése a munkásszállóval.

Elérhetőségek:

Szállásfoglalással és információkéréssel az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresse az üzemeltetőt:

Személyesen:  Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. 6782 Mórahalom, Röszkei út 34.

Telefon:          62/281-055/102-es mellék
E-mail:            moraep@morahalom.hu

Megtekintési szándék esetén keresse a Szálló gondnokát, Kopasz Klaudiát:

Mobil:             30/605-8851
E-mail:            kopasz.k74@gmail.com
A munkásszállón kettő szinten összesen 20 db apartman jellegű lakrész kerül kialakításra, mely 34 szobát tartalmaz. Mind a 20 apartman külön konyha, fürdő-és WC helyiséggel rendelkezik, melyet csak a lakóegységben lévő szobák lakói használhatnak.

BÉRLÉSI KONDÍCIÓK

Lehetőség van a teljes apartmanra, szobára vagy meghatározott férőhelyre vonatkozóan is igényelni a munkásszállót. Amennyiben nem teljes apartman vagy szoba, hanem férőhely kerül bérlésre, a munkavállaló más foglalkoztatók azonos nemű munkavállalójával kerülhet egy szobában elhelyezésre.

 • Kaució:

A bérleti szerződés megkötésekor fizetendő kaució mértéke személyenként 50.000 Ft, melyet a szállás elfoglalásával egyidejűleg köteles a bérlő megfizetni. A bérleti szerződés megszűnésekor – amennyiben a bérlő hibájából eredő kár nem keletkezett, illetve hátralékos tartozása sem áll fenn – a bérlő részére a kaució visszafizetésre kerül.

 • Bérleti díj:

A bérleti díj a rezsi költséget nem tartalmazza (víz, gáz, villany), az a bérleti díjon felül, a fogyasztás mértékének megfelelően kerül továbbszámlázásra. Minden apartman külön fogyasztásmérő órával van felszerelve.

Hosszú távú bérlés esetén a bérleti szerződés egész hónapokra szól.

A munkásszálló díjszabása két bérleti díjat tartalmaz attól függően, hogy önálló vagy közös apartman szobáját kívánja-e igénybe venni a bérlő:

Apartman típusa Egységár

bruttó Ft/szoba/hó

Kétszobás apartmanok:
¨  5 személyes apartman: egy háromágyas és egy kétágyas szobából áll 41 810
¨  6 személyes apartman: két 3 ágyas szobát tartalmaz
Egyszobás apartmanok:
¨  3 személyes apartman 50 850
¨  2 mozgáskorlátozott személy elhelyezésére szolgáló apartman

Az árak a 27%-os ÁFÁ-t tartalmazzák.

A férőhely igénylés menete

 1. Bérleti szerződés megkötése az Üzemeltető és a Munkaadó között

A Munkásszálló építése Mórahalmon c. beruházás során az üzemeltető és a munkaadó között kell bérleti szerződést kötni a Munkásszállóban található szobák vagy apartmanok bérlésére vonatkozóan, így a férőhelyek után fizetendő bérleti díjat a munkaadó fizeti meg az Üzemeltető részére.

 1. A munkásszálláson elhelyezhető munkavállalók köre

Munkáltató azt a munkavállalóját szállásolhatja el a Szent Benedek Szállón,

 1. a) akivel határozatlan idejű, vagy legalább egy évre szóló határozott idejű munkaviszonyt létesít, és
 2. aa) akit álláskeresőként tartanak nyilván vagy
 3. ab) akinek állandó lakóhelye és a munkavégzés helye különböző településen van, vagy a köztük lévő útvonalon tömegközlekedési eszköz nem jár, és
 4. ac) akinek nincs a támogatás folyósításának időpontjában saját tulajdonú lakása vagy lakásra vonatkozó haszonélvezeti joga a munkavégzés helyén, és
 5. b) aki az a) pontban meghatározott feltételekkel rendelkezik, valamint a már alkalmazásban állók esetén az a) pont ab) és ac) alpontjában meghatározott feltételekkel rendelkezik.
 1. Kedvezmény érvényesítése

A Munkásszállón való elhelyezés az 1995. évi CXVII tv. „az adómentes bevételekről” szóló 1. számú melléklete szerint a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott szolgálati lakásban, munkásszálláson történő elhelyezés (Szja tv. 1. sz. melléklet 8. pont 8.6. alpont f) bekezdés).

A MUNKÁSSZÁLLÁS FÉRŐHELYEI

 A munkásszállón kettő szinten összesen 20 db apartman jellegű lakrész került kialakításra, mely 34 szobát tartalmaz az alábbi megosztás szerint:

 1. Önálló (egy szobás) apartmanok:
  A Munkásszálló földszintjén egy darab, 2 fő mozgáskorlátozott személy részére kialakított apartman került kialakításra. Az apartman saját fürdő, konyha-és WC helyiséggel rendelkezik.

ap1

 

 

 

 

 

A Munkásszállón 5 darab, egyenként 3 személy részére kialakított apartman került kialakításra (összesen 15 fő szállásolható el ilyen kialakítású szobában). Minden apartman saját fürdő, konyha-és WC helyiség áll a lakók rendelkezésére.

ap2

 

 

 

 

 

2. Közös (két szobás) apartmanok:

7 db (3+2 férőhelyes) apartmanok:

A munkásszállón 7 db kétszobás, 5 férőhelyes apartman került kialakításra, ahol az egyik szobában 3, a másikban 2 fő elszállásolására nyílik lehetőség. A két szoba közösen osztozik a konyha, fürdő és WC-helyiség használatán. Összesen 35 fő szállásolható el a lenti megosztású apartmanokban:

ap3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 db (3+3 férőhelyes) apartmanok:

A munkásszállón 7 db kétszobás 6 férőhelyes apartman kerül kialakításra, ahol mindkét szobában 3 fő elszállásolására nyílik lehetőség. A két szoba közösen osztozik a konyha, fürdő és WC-helyiség használatán. Összesen 42 fő szállásolható el a lenti megosztású apartmanokban:

ap4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Üzemeltető és a munkáltató közötti bérleti szerződés szobára, illetve apartman helyiségre szól, nem pedig létszámra.

Mind a 20 lakóegység külön konyha, fürdő-és WC helyiséggel rendelkezik, melyet csak a lakóegységben lévő szobák lakói használhatnak.

 

A beruházás megvalósításával a Mórahalom Városi Önkormányzat célja a munkaerő mobilitásának elősegítése a térségben és a munkavállalók tartós elhelyezkedésének támogatása. A Szállás kialakítása elősegíti a szabad munkaerő térségbe vonzását, amely hatására a foglalkoztatottság arányának növekedése várható.

Amennyiben az Ön vállalkozása a már alkalmazott, vagy a jövőben alkalmazni kívánt munkavállalói részére keres szállást, fontolja meg a Szent Benedek Szálló által igen kedvező feltételekkel nyújtott lehetőséget.