Projekt leírás

A mórahalmi telephellyel bíró Comfort System Kft. közel 10 éve foglalkozik padló- és falfűtő rendszerek kereskedelmével. Manapság már több olyan terméket is gyártanak, amelyeket Magyarországon kizárólag ők állítanak elő.
– A padló-, fal-, valamint mennyezet fűtés-hűtés rendszerek beépítése során számos nehézséggel, kényelmetlenséggel szembesültünk, ami abba az irányba indította el a vállalkozásunkat, hogy saját fejlesztésű rendszerek kidolgozásába kezdjünk – fogott a cég bemutatásába Juhász Zsolt, a Comfort System Kft. ügyvezetője.

Már 2009-ben engedélyeztették a mennyezetfűtési rendszerüket, amelyet aztán Portugáliában, Romániában, Ausztriában és Szerbiában is forgalmaztak. A saját gyártású termékek sora azóta tovább bővült: elkezdték a padlófűtési osztógyűjtő gyártását inox csőből, amelyet egyedül ők állítanak elő hazánkban. Ebből nem tudnak akkora mennyiséget gyártani, hogy raktáron is tartsanak belőle – minden egyes darabot eladnak.

A kedvező piaci fogadtatásra alapozva az új gyártási tevékenységek erősítéséhez kapcsolódóan a fejlesztési beruházások mellett döntöttek. A beruházás egy éve, 2013 augusztusában kezdődött: 5 ezer négyzetméteres telken valamivel több mint ezer négyzetméteres üzem épült, amelynek nagy része raktár, de irodateret is kialakítottak.

Juhász Zsolt maga is mórahalmi, így kézenfekvő volt, hogy Deszkről Mórahalomra költözzenek. – Remek pályázati lehetőséggel segített az önkormányzat, az új telephelyünkhöz közel 100 milliós támogatást nyertünk, 70 százalékos támogatottsági intenzitás mellett – árulta el az ügyvezető.

Nagyon sok mórahalmi családi házban üzemel a rendszerük és a Móraép Kft. új irodájában is a Comfort System hűtő-fűtő rendszerét használják. A cégnél pellettel fűtenek, van hőszivattyújuk és napelemük is – igyekeznek “zölden” gondolkozni.