Az „Ipari Parkok Versenyképességi Díj – Vezetés és tudatosság” kategóriájának díját nyerte el a mórahalmi ipari park.Mórahalom Városi Önkormányzat az államilag elismert „Ipari Park” címet, nagyon hamar, 1997-ben nyerte el. A Park azóta töretlenül fejlődik, területe folyamatosan bővül: jelenleg 62 betelepült és 10 db szerződéses, betelepülni, vagy újabb területen fejleszteni szándékozó, vállalkozása van.

A mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park tavalyi tevékenységének elismerése jeléül az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülettől (IPE) megkapta az „Ipari Parkok Versenyképességi Díj – Vezetés és tudatosság” kategóriájának díját.

Szakmai támogatói különdíjban is részesült ipari parkunk. Az IPE tevékenységét támogató Action Coach üzleti coaching vállalkozás felajánlása alapján a park négy feltörekvő, változásokra nyitott vállalkozásának tulajdonosa, ügyvezetője részt vehet az általuk szervezendő hathetes csoportos programban, mely során naprakész, azonnal használható üzleti tudást kaphatnak.

A díj további kategóriáit Polgár, Sajóbábony és Hódmezővásárhely települések ipari parkjai nyerték, oklevélben részesültek továbbá Pécs, Szolnok, Nyíregyháza és Debrecen egy-egy ipari parkja.