A Nemzeti Befektetési Ügynökség által szervezett „Befektetőbarát település” programon Mórahalom várost képviselő Pataki Sándor György ipari parki referens a képzésen való részvételével és az ott megszabott feltételek teljesítésével hozzásegítette településünket a „Befektetőbarát település” cím elnyeréséhez.

 Az oklevél budapesti ünnepélyes átadásakor Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke hangsúlyozta, hogy a képzésen részt vevők olyan tudás birtokába jutottak, melyek révén a településükre érkező befektetőjelöltek számára szakszerű módon tudják bemutatni a helyi lehetőségeket. Ismereteik kibővültek a befektetői vendégfogadás, a prezentáció, a kommunikáció, valamint a településmarketing elemeivel. A település befektetési stratégiájának meghatározásához felhasználható fontos ismérveket tanultak meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Szabó László úr kifejtette: Magyarország települései egyre jobban vonzzák a külföldi befektetőket, köszönhető ez annak is, hogy befektetés-ösztönző stratégiájuk versenyelőnybe juttatja őket.