Az Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park agrárlogisztikai fejlesztését kiemelten kezeli Mórahalom. Az ipari park jelenlegi 108 vállalkozása mellett újabb cégek bevonzása a város célja, ehhez infrastrukturális beruházásokra, közművesítésre van szükség a park területén.

Például a Határőr út menti csapadékvíz elvezető, illetve szennyvíz csatorna, ivóvízhálózat kiépítése is ebből a keretből valósulhatott meg, és hamarosan elindul a Papírgyári út közművesítésének harmadik üteme. Továbbá az összesen közel 350 millió forintos fejlesztésből folytatódhat a Röszkei út mentén a kerékpárút, megépül egy tároló szín és a Móraép Kft. telephelyfejlesztésére kerül sor.

Helyi termelőket érintő beruházások is megvalósulnak EU-s forrásokból 2020-ig Mórahalmon. A Kissori úton, a volt Paprika Telep kap új funkciót a jövőben, mely a helyi termelőket fogja szolgálni. A felújított épületben egy zöldség-gyümölcs üzlet kap helyet egy 100 négyzetméteres „manipulációs” térrel, ahol a termelők csomagolhatják, előkészíthetik terményeiket. Az 50 millió forintos beruházásból épül még két hűtőkamra, egy parkolási övezet és néhány iroda is.